2014. március 7., péntek

Scooby-doo medál

Néhány hete egy ismerős kislány megkért, hogy készítsek neki egy Scooby-doo medált. Volt itthon hozzá gyöngy, már csak filcet kellett vennem, és indulhatott is a buli.
A medál elkészítését az alapkép kiválasztásával kezdtük.
A kutyust átmásoltam barna filcanyagra, majd kihímeztem a körvonalakat. Erről a kép az előző bejegyzésemben látható.
A kitöltéshez egy kedves ismerősömtől, Hajnitól kapott gyöngyöket, valamint saját maradékaimat használtam fel. Mire elkészült,addigra megtudtam, hogy egy ponton lesz a medál felfüggesztve, így valamit ki kellett találnom, hogy ne konyuljon le a farka és a feje-erre jó megoldást kínált egy kis maradék acéldrót,melyet hátulról varrtam a hímzéshez. A végeredmény elég tekintélyes méretű lett, 12x13 cm, így lehetetlen volt ekkora bőrdarabot szereznem a hátoldalára. Maradt még a filcanyagból annyi, hogy ebből tegyek a hátoldalára is, a két réteget pedig egyszerű pelenkaöltéssel varrtam körbe-úgy gondoltam, gyönggyel körbevarrni túl körülményes lenne, ráadásul nem biztos, hogy jól mutatna. Itt-ott kilátszik, de ennél jobban nem tudtam körbevágni a hímzést.
Íme, a kész medál:
 Ha már ennyit várt a medálra, gondoltam, kap mellé egy karkötőt is.

Még nem kapta meg a szettet, de azt már tudom, hogy annyira tetszik neki a medál, hogy amikor legutóbb elvittem neki megmutatni-még félkészen- nem akarta visszaadni, úgy kellett visszakönyörögnöm. :-D
Persze nincs megállás, vannak még megvalósításra váró projektek bőven, itt vannak pélául a soron következő alapanyagok, melyeket a Staféta-játék keretein belül nyertem Mónikától.
Ha elkészültem az ékszerrel/ékszerekkel, első dolgom lesz, hogy megmutassam, és meghirdessem a játékot.
Jó hétvégét kívánok minden kedves olvasónak!

2 megjegyzés: